“Wat ik heb meegemaakt, had ik een plek gegeven, dacht ik. Toch was het nog altijd van invloed op mijn leven. Met EMDR en EMDR-i heb ik dit in een paar sessies verwerkt. Ik slaap weer goed en voel me ontspannen, opgelucht en vrij.” 

Trauma

Een trauma is een verwonding. Dit kan ontstaan als je iets ingrijpends hebt meegemaakt, eenmalig of gedurende een periode. Vaak wordt gedacht dat het om iets heel extreems of bijna onvoorstelbaars gaat, maar in de meeste gevallen ligt het veel dichterbij.

PTSS is een zware verwonding die grote gevolgen heeft voor het dagelijks functioneren.

Heftig in jouw leven

Het zal je maar gebeuren, je maakt iets ingrijpends mee waarvan je last houdt of wat je leven beheerst. Je blijft beelden zien en met die beelden ervaar je angst, pijn, verdriet en afkeer. Soms kun je zelf de link moeilijk leggen tussen de gebeurtenis en de emotionele gevolgen. Maar ook kan het zijn dat je dacht het een plekje te hebben gegeven, ergens diep in jezelf weggestopt. Je kunt dan zomaar door iets geraakt worden, waardoor je uit het lood raakt. 

Wat kan dit zijn? 

Een paar voorbeelden: seksueel misbruik, (huiselijk)geweld, een overlijden, relatiebreuk, baanverlies, pestverleden of situaties waarin onzekerheid of onveiligheid heerste. Het kan ook zijn dat je iets gehoord of gezien hebt, wat een heftige impact op jou had. 

Herken jij dit? 

Een aantal symptomen:

  • Negatieve gedachten
  • Angsten
  • Herbelevingen
  • Stressklachten, alert-/waakzaamheid.  
  • Vermijdingsreacties
  • Onrust
  • Slaapproblemen
  • Schuld- of schaamtegevoelens
  • Verminderd zelfbeeld
  • Somberheid

Ik kan je hierbij helpen

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR is een bewezen, zeer effectieve, kortdurende therapie voor trauma verwerking. 

EMDR-i (integratief) gaat nog een stap verder, ook die specialisatie heb ik.  

Veelal volstaat één of slechts een paar sessies. De impact en emotionele lading van dat wat ingrijpend was, wordt klein of vervaagt. Je ervaart hier (vrijwel) geen last meer van, waardoor je zelf weer verder kan. Het resultaat is meestal blijvend.   

Voordat je met EMDR start voeren we één of meerdere gesprekken. We concretiseren wat je wilt bereiken en besteden aandacht aan de oorzaak en de mate van je klachten. Waar nodig verkennen en versterken we jouw draagkracht.  

Barbra van Pommeren

“Ik ben respectvol in het contact, open, doortastend en zonder oordeel. In alle openheid kun je praten over jezelf en in alle veiligheid werk je aan jezelf.”
Meer over Barbra van Pommeren

 

Ook ‘s avonds
Snel een eerste afspraak
Zonder verwijsbrief

Adres:
Berenkoog 49
1822 BN Alkmaar

06-14441134

Contact

Menu