“We voelden steeds minder voor elkaar. Met EFT hebben we de negatieve spiraal samen doorbroken. We begrijpen elkaar nu en voelen ons weer verbonden. We maken tijd voor elkaar en kunnen beter praten. We zijn weer intiem en lachen weer samen.” 

Sterk verbonden liefdespartners

Elke relatie kent lastige fasen, ruzies en onenigheid. Sterk verbonden liefdespartners kunnen hier goed mee omgaan. De partners luisteren écht naar elkaar, hebben begrip voor elkaar en durven hun emoties en behoeften bij elkaar te uiten. 

Ze zijn (emotioneel) toegankelijk voor elkaar en kunnen vanuit verbondenheid constructief met moeilijkheden omgaan.    

Negatieve patronen

Wanneer dit niet meer lukt ontstaan er negatieve patronen in de relatie. Stellen zien dit zelf vaak niet, maar ervaren wél de last ervan.

Is dit ook bij jullie het geval? 

Je begrijpt elkaar niet meer. Je krijgt ruzie over grote dingen en onbenulligheden. Je voelt je onbegrepen, eenzaam, boos, gekwetst, geïrriteerd, verdrietig of niet serieus genomen. 

Steeds weer worden er oude koeien uit de sloot gehaald of houd je partner (te) weinig rekening met je. 

De afstand tussen jullie vergroot, communiceren is moeizaam en intimiteit is ver te zoeken. 

Raken jullie moegestreden?  

Ik kan jullie hierbij helpen.    

Hoe uit jij je?

Boosheid, kritiek, verwijten: 

Het zijn noodkreten om door te dringen tot onze partner, om contact te maken en de verbinding te herstellen die we dreigen te verliezen. 

Zwijgen, je verdedigen, weglopen,  of je verstoppen achter rationele uitleg: 

Het zijn allemaal pogingen om te voorkomen dat de ruzie uit de hand loopt en dat je je partner verliest.  

Een wond in de relatie

Soms gebeuren er dingen die diepe sporen nalaten in de relatie. Alles wankelt nu: jij, je partner en jullie relatie. Emoties en gedachten spelen steeds weer op.

Het vertrouwen in je partner is misschien beschadigd. Samen willen jullie de kwetsuren overwinnen, maar weten jullie niet goed hoe. 

Ik kan jullie hierbij helpen.      

Als de koek op is

Ik ga het niet mooier maken dan het is. 

Soms is er teveel gebeurd en is de verwijdering zo groot dat een relatiebreuk onvermijdelijk is. Het is belangrijk dat jullie de relatie dan op een goede manier beëindigen. 

Als jullie kinderen hebben ontstaat er een nieuwe omgangsvorm; als ouders is het van belang om samen goede afspraken te maken en respectvol met elkaar om te gaan. 

Ook daar kan ik jullie bij helpen.

Aan de slag!

Het is belangrijk dat je in alle openheid kunt praten over jezelf en samen in alle veiligheid kunt werken aan je relatie. Daar zorgen we met elkaar voor. 

We gaan respectvol met elkaar om. Ik ben zonder oordeel; niemand krijgt de schuld en ik trek geen partij. Ik richt me op de verbinding die er eens was en de dynamiek van ingesleten patronen in jullie relatie. 

Zodat jullie elkaar (weer) leren begrijpen en hier anders mee om kunnen gaan. 

Wat is EFT (emotionally Focused Therapy)

Ik help jullie met  EFT (Emotionally Focused Therapy). 

EFT is een bewezen succesvolle aanpak met weinig kans op terugval. De focus ligt op (emotionele) verbinding en geborgenheid. 

Ik help jullie om de patronen waarin jullie gevangen zijn geraakt te zien en te doorbreken. Je leert je eigen en elkaars gevoelens en behoeften te begrijpen waardoor je weer bereikbaar voor elkaar wordt.

Barbra van Pommeren

“Ik ben respectvol in het contact, open, doortastend en zonder oordeel. In alle openheid kun je praten over jezelf en in alle veiligheid werk je aan jezelf.”
Meer over Barbra van Pommeren

 

Ook ‘s avonds
Snel een eerste afspraak
Zonder verwijsbrief

Adres:
Berenkoog 49
1822 BN Alkmaar

06-14441134

Contact

Menu